Felip V de Borbó (1700-1746) considerava la Festa un espectacle bàrbar i cruel, i la noblesa, fascinada pels usos i costums versallescs portats pel rei i per cortesia cap al mateix, abandonà les places i el toreig a cavall.
Aleshores el poble, va aprofitar l'oportunitat, va saltar a l'arena, es va apoderar de la festa i va crear el toreig tal i com és en l'actualitat. Era el primer pas de la revolució que, suportant-se en el motí d'Esquilache (1766), afloraria després al segle XIX.
Durant el primer terç del segle XVIII, fins 1733, els varilargueros, coneixedors i majorals de les ramaderies, van succeir als senyors; però a partir d'aquesta data el matador de a peu es guanya el favor del públic.
Opinió personal: per a mi la tauromàquia es lo pitjor que es pot fer a un animal. Jo no soc d'aquest país i no soc ningú para criticar les cultures d'aqui però el que no entenc es que moltes de persones vaguin a veure com un animal sufreig. En una estadística diu que de cada un torero mort moren 300.000 toros bregats. Jo el trop la pitjor injusticia que poden fer, en Mexico fan corrides de toros però no el maten, el posa com una tela gruixada i li clavan hay els banderoles i aixi no el maten.
0 comentarios:
Publicar un comentario